Sistem Bakım Onarım 1. Dönem 1. Yazılı Sınavı #2

Sınav : Sistem Bakım Onarım 1. Dönem 1. Yazılı Sınavı

Alan : Bilişim Teknolojileri

Sıra : #2

Sistem Bakım Onarım 1. Dönem 1. Yazılı Sınavı -Sınav Soruları

1 –  BIOS’un görevi nedir?

Cevap: Donanımların  birbirleri  arasındaki  bağı  kurar  ve  onların  çalışmasına  olanak sağlar.

 

2 –  Bant genişliği nedir?
Cevap: Birim zaman aktarılabilecek veri miktarıdır.

 

3 –  RJ-45 portu ne için kullanılır?
Cevap: Yerel ağa ve internete bağlanmak için kullanılır.

 

4 –  Güç kaynağı’nın işlevi nedir?
Cevap: 220 volt şehir alternatif akım şebeke gerilimini -12, -5, +3.3, +5, +12 volt gruplarına çevirir.

 

5 –  İşlemcide bulunan kontrol biriminin işlevi nedir?
Cevap: Bilgisayarın eşzamanlı çalışmasını sağlar.

 

6 –  “disk trashing” nedir?
Cevap: Ram yetersiz olduğunda sabit diske daha çok başvurulduğundan sabit disk daha çok çalışıp ses üretir, buna “disk trashing” denir.

 

7 –  Bellek nedir?
Cevap: Bilgi depolama ünitelerine bellek denir.

 

8 –  RAM’ı hız olarak diğer depolama birimlerinden üstün kılan sebep nedir?
Cevap: Aktarım hızlarının yüksek olması

 

9 –  Aşağıdaki bellek türlerini hızı olandan yavaş olana doğru sıralayınız.
RAM Bellek-Harddisk-Önbellek
Cevap: Önbellek-RAM Bellek-Harddisk

 

10 –  Overclock(Hız aşırtma) nedir?
Cevap: Üreticinin işlemci etiketinde belirttiği hızın değiştirilme yöntemidir.

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: